Денков не изключва промени в проектокабинета

NetNews

Денков не изключва промени в проектокабинета

Снимка БГНЕС

„Продължаваме промяната-Демократична България“ не изключва възможността за промяна в състава и формата на проектокабинета. Това е условието за размразяването на преговорите за втория мандат, което по-рано днес бе поставено от ГЕРБ.

„Разговорите по такива важни въпроси не трябва да се водят през медиите. Очаквам да се чуем с Мария Габриел и да видим кога ще седнем на масата, за да обсъждаме същината“, каза пред журналисти в парламента номинираният за ротационен премиер Николай Денков.

Още по темата

30 май 2023 13:12

160

Той допълни, че ПП-ДБ ще води разговори с всички парламентарни групи, но е най-логично първо да се потърси подкрепа от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС:

„Мнозинство най-лесно, най-конструктивно би могло в тази конфигурация на парламента да се получи с ГЕРБ“.

„Разговорите с ГЕРБ трябва да се възобновят и ние ще ги поканим още утре“, обяви Денков пред Би Ти Ви още преди изявлението на Мария Габриел.

„ГЕРБ да решат какво ще правят, топката е при тях. Каним ги утре. Компромиси и размразяване“, добави той.

 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефовете на служби: Ние сме надпартийни и деполитизирани

Шефовете на службите декларираха в парламента като един, че са надпартийни и деполитизирани. Изслушването им беше по искане на „Възраждане“ заради изнесения публично запис от заседание на Националния съвет на ПП и твърденията, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави „В нито едно […]