Денков: Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС

NetNews

Денков: Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС

Снимка: БГНЕС

Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Няма да участваме в съвместно коалиционно управление. Докато ГЕРБ не промени отношението си към корупцията, няма как да управляваме заедно, заяви академик Николай Денков, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ пред bTV.

„Хората очакват ние да променим начина, по който се управлява държавата. Към моментА няма никакви индикации, че ГЕРБ е готова да промени този подход, освен една и това е законодателната програма, която приехме заедно“, добави Денков.„Ако тя започне да се изпълнява и видим, че се приемат законите, които изискват отчетност от главния прокурор, тогава ще видим, че има промяна в подхода на ГЕРБ, за момента това не е така“, каза още той.

Денков заяви, че ПП-ДБ ще търси подкрепа за втория си мандат от всички, които следват законодателната промяна и подхода за промяна на България към развита европейска държава. Вариант е и правителство на малцинството, ако получат втория мандат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българското правителство срещу световните пазари – рунд първи

Правителството забрани вноса на 20 селскостопански стоки от Украйна. Този акт, разглеждан неразделно от аргументите за ограничаването на свободата на търговия на правителството, подкрепящи политици, част от медиите и, разбира се, на заинтересованите бизнеси, показва нагледно защо вече повече 30 години Институтът за пазарна икономика без умора развенчава стопански илюзии […]