ДНК закопа Динята, влиза в пандиза за 3 години

NetNews

ДНК експертиза от маратонки и шапка "Адидас" на 24-годишния Пламен Кантарджиев буквално го закопава и доказва, че е извършил обира в магазин "Болеро" на 11 април. т.г., съобщи Флагман.бг.

Крими героят, известен в Бургас с прякора Пламен Динята, получи 3-годишно ефективно наказание, след като се призна за виновен, а адвокатът му Димитър Вълчев сключи споразумение с прокуратурата.

Припомняме, че Пламен нахлул в магазина, намиращ се в блок 47 на жк. "Зорница", с маска на лицето и оръжие, което държал в джоба си. Влизайки в обекта, криминогенът веднага се насочил към касата, избутал магазинерката и задигнал оборота – 719 лева. В опит да го спре, се намесил и охраната, но бургазлията го блъснал във вратата и успял да избяга. По време на екшъна от парите изпаднали две банкноти от 10 и 50 лева, както и част от маскировката му – шапката и маратонките му.

Именно експертизите на дрехите доказали, че Пламен Кантарджиев е извършител на престъплението. За деяние, извършено в условията на опасен рецидив, Динята трябваше да лежи от 5 до 15 години зад решетките.

Динята е възстановил изцяло открадната сума на търговския обект и е изразил съжаление за стореното.

Пламен Кантарджиев е криминално проявен и осъждан вече 7 пъти, като някои престъпления е извършил като непълнолетен.

Припомняме още, че криминалните деяния на Пламен Динята датират от 2012 г., когато като непълнолетен нападна 41-годишна жена до бл. 2 в комплекс „Зорница“, като от врата ѝ изтръгна златен синджир с плочка, изобразяваща „Богородица и Младенеца“. По подобен начин бяха обрани още няколко бургазлийки от жк. "Изгрев" и "Зорница", а джобовете на Динята се пълнеха с различни по грамаж и вид синджири. Докато се возел в автобуса, рецидивистът издърпвал златния синджир направо от врата на жертвата си, след което слизал на спирката и хуквал да бяга.

През 2013 г. пък разби избите на бл. 55 в ж.к. „Изгрев”. От там Пламен задигнал метални вещи и инструменти, които продал в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Няколко дни по-рано, Динята бе хванат да краде суичър „Aдидас” на стойност 93 лева от магазин „Карфур“ в Mall „Бургас Плаза“. След серията кражби Кантарджиев бе настанен в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.

През 2016 г. името на Динята отново се появи в полицейските хроники. Тогава бе арестуван за кражба на мобилен телефон от казино в жк. "Изгрев". Разследващите установиха, че Кантарджиев е съпричастен и към друго престъпление. Докато бил на гости в апартамент в бл. 5 в ж. к. „Изгрев” заедно със своя авер Давид Х. откраднали ръчен часовник, два дамски парфюма и комплект ножове.

През същата година серийният грабител Пламен Кантарджиев бе обявен за издирване, след като заедно със своя авер Станко Георгиев откраднаха „Мазда МХ 3” в района до бл. 23 в ж. к. „Зорница”. Бандитите нападнали собственика и го заплашили, че ще го наръгат с нож, ако се оплаче в полицията. В края на годината опасният престъпник Пламен влезе в затвора за за 3 години за бруталните си престъпления и най-вече за побоя над 20-годишен бургазлия заради 19 лв. Въпреки че лежа зад решетките, престоят му там не му е повлиял добре и отново е започнал с набезите си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето как ще изглежда базовият VW Transporter T7

През изминалите дни от Volkswagen показаха новото поколение на своя пътнически бус Multivan, който вече предлага доста нови технологии и хибридно задвижване. Въпреки това, товарната му версия остава една от най-ползваните в световен мащаб и при нея не се търсят толкова екстри и технологии, а по-скоро практичност и ниска цена. […]