ДПС са предложили Илко Желязков за зам.-председател на комисията за СРС-та

NetNews

ДПС са предложили Илко Димитров Желязков за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, припомни адв. Албена Белянова, водещ на предаването "Часът на истината" по телевизия "Евроком".

Преди три години първи ФАКТИ писа, че хора със спорна репутация са предложени за членове на Националното бюро за контрол на СРС-та.

Още днес Илко Желязков излезе в отпуск. Вчера до края на деня той е бил на работа, каза за БТА директорът на бюрото Пламен Иванов.

Според закона Желязков остава на работа, защото е избран от парламента и само това е институцията, която може да го освободи, каза още Пламен Иванов и допълни, че дори Желязков да подаде оставка, само Народното събрание може да го освободи.

Заявлението на заместник-председателя на бюрото за излизането му в отпуск било подадено на 31 май и е за периода от днес до края на следващата седмица.

Припомняме, че по-рано днес от ДПС излязоха със становище за американските санкции, с което посочиха, че застават зад Делян Пеевски, докато не бъдат обявени конкретни данни за корупция и упражняване на търговия с влияние.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васил Божков: Бях рекетиран от Бойко Борисов и Влади Горанов

Бях рекетиран от Бойко Борисов и Влади Горанов. Рекетът не е подкуп. От 2014 г. до началото на 2020 г. Васил Божков е плащал рекет. Това се разбра от пресконференцията на живеещия в Дубай олигарх. Васил Божков разкри, че е дал над 60 млн. лв. като рекет. След санкциите от […]