Д-р Симидчиев: Националният оперативен щаб е нужен като консултативен орган

NetNews

Д-р Александър Симидчиев, депутат от коалицията "Демократична България", заяви в предаването „Неделята на Нова“ по "Нова телевизия", че не знае да са има покана за разговори за съставяне на правителство на "Има такъв народ" към ДБ.

По думите му проф. Чорбанов (депутат от ИТН) е разбран човек и се надява да могат да работят заедно. По темата за коалиция с ГЕРБ той коментира: „Въобще не може да става въпрос за някакви постове. Проблемът не е човекът, а системата. Предлагането на постове е несериозно. Ние имахме становище още в предизборния период, че коалиция с ГЕРБ няма да правим“.

Д-р Симидчиев каза, че Националният оперативен щаб е фокусирал всички усилия върху контрола на пандемичния процес и е нужен като консултативен орган към министъра. Той изрази желание за направа на нормотворческа рамка, с която да се регулира пандемията. Ключови параметри като заболеваемост и смъртност трябва да бъдат част от план за контрол над пандемията.

Според него е имало моменти, в които Щабът е правил предложения, но решенията са били взимани на друго място. „В момента имам нива, които са близки но нивата в края на миналата вълна. Трябва следващата вълна да бъде ясно контролирана с ясни данни и наука“, заяви д-р Симидчиев.

По темата с ваксините каза: „За да действа ефективно ваксиналната програма, населението трябва да бъде целенасочено информирано. Малко над 700 000 души са ваксинирани. Това повод за гордост ли е или не?“. Той критикува липсата на стенограми от заседанията на НОЩ и публичността им.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тайван е категоричен - няма да се преклони пред Китай

На фона на ескалиращата агресия от страна на Китай, тайванският вицепрезидент Лай Чинг-те по-рано днес подчерта, че Тайван е суверенна държава. „Само 23-те милиона граждани на Тайван могат да решават бъдещето на нацията“. В своята встъпителна реч на тазгодишния симпозиум „Global Taiwan National Affairs Symposium“ Лай изброи шест принципа, които […]