Един випуск, едно училище – всички с двойки на матурата по БЕЛ

NetNews

Един випуск, едно училище - всички с двойки на матурата по БЕЛ

Снимка БГНЕС

Всичките 12 зрелостници от СУ „Братя Миладинови“ в Пловдив, които са се явили на задължителната матура по български език и литература, имат двойки. Това съобщи шефката на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова, информира „24 часа“.

Пловдивска област е класирана на трето място в страната след София и Смолян по този предмет.  Средният брой точки, които учениците са постигнали е 52,40, а оценката е „добър“ 3,95. За страната средно зрелостниците са постигнали  50,14 точки, което отговаря на оценка добър 3,93.

Още по темата

8 юни 2023 16:49

236

Няма ученик от Пловдив и областта,  който да е постигнал  максималния брой точки по български и литература.  15 са изкарали  отлични оценки в скалата от  95 до 99,5 точки, а 223.-ма от  223-ма ученици, които са с отлични оценки, като са успели да преминат скалата от 84 до 95 точки. Те са 5 % от всички.

Има само двама зрелостници със 100 точки по втория предмет.

Езикова гимназия „Пловдив“ е с най-висок резултат в града и от двата изпита.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тенденции в банските за лятото

Снимка: iStock/alexandr_1958  Лято 2023 г. е на прага ни и е време да планираме ваканциите. Много хора с нетърпение очакват ходенето на море, плажните слънчеви дни, партитата край басейна и брега. А с какви бански ще направим истинско впечатление през това лято? Вижте тенденциите, според американския „Cosmopolitan“. С презрамка само […]