Енергетици блокираха и „Дунав мост“

NetNews

Служители от „Топлофикация Русе“ организираха тази сутрин протест край Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“.
Те обикаляха с личните си автомобили кръговото кръстовище в района на граничния пункт и блокираха движението за около половин час, уточни БТА.

„Причината за протеста е несъгласие с подписването от министъра на икономиката териториалния план за справедлив преход, в който Русе отсъства. Ние не можем за толкова кратко време – до 2026 г., да преминем на друг вид гориво освен въглища.

Общо 400 души работят в „Топлофикация Русе“. Нашето искане е регион Русе да влезе в териториалния план и да участваме в написването на териториалните планове за справедлив преход“, заяви Севдалин Желев – изпълнителен директор на „Топлофикация Русе“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Красен Станчев: Дерогацията за руския петрол не можеше да бъде премахната веднага

Независимо дали става дума за петрол, газ или друга стока, не можете да спрете нещо от днес за утре. Нормално е да отложат отказът от дерогацията депутатите ни. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria икономистът Красен Станчев. Проблемът не е това. Проблемът е откъде ще имате петрол след определено […]