Енергиен експерт: Рафинерията на „Лукойл“ трябваше да бъде национализирана, това е печатница за пари

NetNews

Енергийният експерт Красимир Манов заяви, че процесът с продажбата на рафинерията на „Лукойл“ в Бургас върви още от пролетта.

„Най-вероятно ще се случи. Колкото и да ми е неприятно, трябва да се съглася с президента. Оказва се, че едни шарлатани, които той ни ги доведе, се представиха по най-безобразния начин. Това граничи с национално предателство. Скритият премиер Асен Василев върши глупости. Накрая България вероятно ще плаща огромни суми, ще ги плащаме всички ние“, коментира той.

Манов припомни, че е предложил рафинерията да бъде национализирана. Ако това нещо е било сторено, нямаше да имаме проблеми с дупки в бюджета, смята експертът.

„Лукойл“ е златната кокошка на българската икономика. Да имаш рафинерия е машина за пари, печалбите са огромни. Трябваше да си вземем рафинерията. Всички, които са управлявали, работят в полза на Русия – в този случай с „Лукойл“. Асен Василев е техен човек, те нищо няма да направят срещу „Лукойл“. Рафинерията е на световно ниво и е доста скъпа. Можеше директно да я приберем, без да им платим нищо“, категоричен е Манов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му идеята на дерогацията е, че трябваше да плащаме с 0,80 – 1 лев по-малко за литър бензин и дизел.

„Става въпрос за видимия провал на един финансов министър – Асен Василев. Всички му казваха, че няма да можем да вържем бюджета. Ето го резултата, чуди се откъде да ги вземе тези пари. С половин уста изплака, че ще взимаме нов външен дълг. „Газпром“ мислят 1000 години преди Асен Василев. „Газпром“ няма да му плати, а скандалът тепърва ще се разраства. Асен Василев е в безизходица, ще му махнат главата в парламента. Некадърни са и не могат да управляват, тези хора ще ни вкарат в международни скандали, виждате реакциите на Унгария и Сърбия“, каза още Манов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Израел изтри видео, което трябваше да докаже, че болницата в Газа е била ударена от палестинците

Израел задълбочи още повече объркването около трагичния инцидент в ивицата Газа, при който стотици цивилни загубиха живота си в болница „Ал Ахли“. Палестинските власти твърдят, че най-малко 500 цивилни (сред които много деца) са били убити при ракетен удар от страна на израелските въоръжени сили. Израел, от своя страна, обвинява […]