Епидемиолог: Нужен е строг контрол за спазването на мерките

NetNews
Епидемиолог: Нужен е строг контрол за спазването на мерките

Снимка: БГНЕС

„Необходимо е осъществяването на по-строг контрол на иначе добрите на хартия противоепидемични мерки.“ Това каза в ефира на Нова тв епидемиологът д-р Христиана Бацелова. 

Според нея неносенето на маска може да коства живот. Д-р Бацелова посъветва гражданите да избират по-висок клас предпазни средства.

Още по темата

4 яну 2022 21:30

33

„Иска ми се мерките у нас да са сходни на тези в Европа. Нужни са действия, насочени към неспазването на мерките и по-строг контрол. Почти никъде не се спазват ограниченията, не се изисква и зелен сертификат. Добре би било да се спре събирането на големи групи хора в затворените места, като нощните клубове. Да се въведе и зелен сертификат за учителите и за служителите в държавната администрация“, добави тя.

„Такива мерки имаше в Русия, в Нова Зеландия, която тотално ограничи обществения живот за неваксинирани.

Очаквам у нас да има много болни в един и същи момент“, каза още епидемиологът.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заради "Омикрон" може да има хиляди заразени, но малко в болница

Възможно е да се окаже, че имаме хиляди заразени и в същото време нисък процент хоспитализирани. Това каза пред БНР директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова по повод новата вълна на коронавирус, причинена от варианта Омикрон. Омикрон е у нас, очакват се доста повече проби, […]