Еспаньол оспори резултата от дербито срещу Барселона

NetNews

Ръководството на Еспаньол оспори резултата от дербито срещу Барселона (1:1) пред Испанската футболна федерация, твърдейки, че нападателят Роберт Левандовски не отговаря на изискванията поради наказание. Полският нападател се появи в игра, след като беше изгонен в предишния мач на каталунците в Ла Лига.

Съдът в Мадрид в петък постанови, че Левандовски има право да играе, а сега се очаква административният спортен съд на Испания вземе окончателно решение по жалбата, която Барселона подаде срещу лишаването му от права за три мача за два жълти картона в мача с Осасуна на 8 ноември.

От Еспаньол смятат, че са ощетени от неочакваното решение на мадридския съд за временно премахване на санкцията. Левандовски участва в попадението на Маркос Алонсо за Барселона в седмата минута на „Камп Ноу“. Голът помогна на състава воден от Шави да остане непобеден срещу Еспаньол от 2009 г.

„Еспаньол ще използва всички ресурси, с които разполага, за да защити своите интереси и тези на нашите фенове, съзнавайки, че тази явна несправедливост излага на риск същността на нашето състезание и че тази несправедливост се основава на прибързано решение, което е с очевидни правни пропуски“, се казва в изявлението на Еспаньол.

Клубът разясни, че е уведомена и съдийската бригада преди мача в събота, че Левандовски не отговаря на изискванията.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Турция ще продава газ на България

Турция ще продава природен газ на България. Преговорите, които се проведоха между турската компания „Боташ“ и българската енергийна компания „Булгаргаз“ относно продажбите на природен газ, приключиха успешно. Постигнато бе споразумение със срок 13 години. Днес в София предстои споразумението да бъде подписано. То е много важно споразумение. Това заяви турският […]