Задържаха близо 15 000 кутии цигари на Дунав мост 2

NetNews

Задържаха близо 15 000 кутии цигари на Дунав мост 2

Снимка: Агенция „Митници“

Митнически служители задържаха 14 800 кутии цигари на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“, съобщават от Агенция „Митници“.

Общо 296 000 къса цигари с български бандерол са открити при проверка на български микробус, пътуващ за Западна Европа с мебели за Белгия.

Водачът – български гражданин, представя международна товарителница без печат на изпращача, което усъмнява митническите служители и те отклоняват превозното средство за преглед с мобилен рентген, уточняват от Агенцията.

При сканирането е набелязана зона с необичайна плътност, а в рамките на последвалата физическа проверка митническите служители установяват палет, обвит в черно фолио, който съдържа кашони с тютюневи изделия. Установени са общо 14 800 кутии или 296 000 къса цигари от популярна марка, всичките – облепени с български акцизен бандерол.

Водачът на микробуса не е представил изискваните по Закона за акцизите и данъчните складове документи за превоз на тютюневи изделия.

Акцизната стока е задържана, като по случая предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Наводнения, суша...Китай се бори с най-лошите условия за реколтата й

Екстремните климатични явления причинени от повишаването на глобалните температури, които се прибавят към геополитическото напрежение по света и пандемията възпрепятства усилията на Китай да осигури хранителни доставки за своето население от 1,4 милиарда души, предава Bloomberg. Президентът Си Дзинпин направи продоволствената сигурност приоритет за втората по големина икономика в света, […]