За пръв път в историята: Сблъсък между полицията и безпилотен автомобил

NetNews

 Няколко полицаи от Сан Франциско и случайни минувачи станаха очевидци на първия в историята конфликт между закона и безпилотните автомобили. Патрулиращите полицаи отбиха автомобил заради неработещи предни светлини, за да установят с изумление, че в него няма никого. Колата се оказа тестова на Cruise – компанията за безпилотно управление на GM, която провежда улични тестове в града със специално разрешение от властите, пише Automedia.bg.
       
Докато полицаите се чудеха как да постъпят, автомобилът-нарушител окончателно ги шокира, като потегли на своя глава.

Цялата случка бе заснета от случаен минувач и предизвика сензация в Америка, както и много въпроси за бъдещето на безпилотните автомобили.
В интерес на истината, колата на Cruise не отиде далеч, а само пресече кръстовището и спря в зона, която компютърът явно е преценил като по-безопасна. По-късно от компанията уточниха, че автопилотът е действал „точно както е предвидено“, и че полицаите, след като са се свързали с неин служител, не са съставили акт.
     
От Cruise обещаха да отворят специална телефонна линия, на която да звънят полицаите при проблем с техни автомобили, което предизвика доста насмешливи коментари в Twitter. Полицаите вероятно също няма да са очаровани от идеята, когато искат да спрат някого с неработещи светлини, първо да звънят в кол център.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

886 са новите случаи на коронавирус за денонощие

Снимка: архив, БГНЕС През последното денонощие в България са регистрирани 886 нови случая на коронавирус, показват данни в Единния информационен портал. Направените тестове за това време са 13 175 (6,7% положителни). Излекувани са 1964 души за последното денонощие, а 131 души са приети в болница (81,68 на сто от тях […]