Иван Бакалов: Бъдещето на Борисов не е като премиер

NetNews

Политиците не са сигурни какво ще се случи в близките месеци до изборите и след това. Това мнение изрази журналистът Иван Бакалов пред БНР. Срещу Борисов има няколко опозиционно настроени партии, които сборно формират може би два пъти повече гласове, но те са разделени, дори враждуващи, отбеляза журналистът. И от тази гледна точка хората не са уверени, че Борисов ще загуби изборите, защото са разделени тези срещу него. Но не трябва да има и механичен сбор, добави той.

Социологическите проучвания отчитат, че Бойко Борисов е загубил доста, а БСП води с 1-2%, допълни Иван Бакалов: "Но така или иначе, бъдещето на Борисов не е да е премиер още един път". Според Бакалов прокуратурата се е направила на "дръж ми шапката" за записите и снимките на премиера: "Има много въпросителни, които въобще не пожела да ги разясни прокуратурата".

Чисто по балкански тук има реваншизъм. Това, което е мачкал толкова години Борисов, като откат ще се върне върху него. Негови съпартийци, хора от властта, които са управлявали с него, ще започнат да разкриват какво е вършил, прогнозира Иван Бакалов, който вижда полезен ход срещу това в кандидатирането на Бойко Борисов за президент: "Да спечели президентските избори – това му гарантира пет години неприкосновеност". За добро или за зло авторитетът на президента Румен Радев е по-безспорен от този на БСП, подчерта още в анализа си Иван Бакалов.

През 2013 година след подобни протести като тези през настоящата година Борисов подаде оставка, която беше тактическа. Сега той по някакви причини се заинати и не подаде оставка, въпреки че кризата е много по-тежка, защото се наслагва с епидемия, с безпрецедентни мерки в цял свят, коментира журналистът. Какви са причините никой не може да каже със сигурност, каза още Иван Бакалов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радина Кърджилова - бременна и много красива в огнено оранжево (СНИМКА)

Радина Кърджилова, която е в очакване на второто си дете, експериментира с цветовете на косата си. Актрисата е боядисала кичурите си в нестандартното оранжево. Почитателите ѝ одобряват промяната и казват, че много я харесват. „Мислех, че по-красива няма да станеш, но ето че пак съм грешал!", „Страхотен нюанс, дава настроение!", […]