Изборен туризъм: Жителите на Ковачевци се увеличиха с 95% в навечерието на местния вот

NetNews

ОД на МВР В Перник е извършила проверка по сигнал за изборен туризъм в община Ковачевци, съобщи БНР.

В открито писмо до медиите трима от кандидатите за кмет на община Ковачевци посочват, че в последната година новорегистрираните гласоподаватели в общината са се увеличили драстично – от 1022 по постоянен адрес с регистрираните „нови жители“ броят им нараснал на 1 988 души, което е ръст от 95% и изразяват опасения, че това може да изкриви изборния резултат. За случая са сигнализирани областният управител Людмил Веселинов и ОДМВР- Перник.

„Сигналът вече е отработен и изпратен в Районна прокуратура- Перник за произнасяне от наблюдаващ прокурор. Към момента нямам обратна връзка дали е образувано досъдебно прозводство, но предвид данните, които сме събрали, най-вероятно досъдебно производство ще има образувано. Предвид това, че ще се образува досъдебно производство, не мога да изнасям много факти и обстоятелства около случая, само мога да кажа, че цифрата, която към момента сме установили, е значително по-малка, отколкото това което е тиражирано”, каза директорът на ОДМВР – Перник ст. комисар Милчо Милчов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Къща - музей Ваня Петкова" събира поети и писатели от цяла България

Литературен маратон се очертава в Източните Родопи. По инициатива на кандидат-кмета на Първомай Ангел Папазов домът на голямата българска поетеса Ваня Петкова в с. Езерово ще се превърне в грандиозна литературна арена. На 21 октомври, в събота, „Къщата – музей Ваня Петкова“ ще бъде посетена от поети и писатели от […]