Илхам Алиев: България и Азербайджан са приятели и стратегически партньори

NetNews

Азербайджанският президент Илхам Алиев сподели, че е благодарен за гостоприемството и поканата от господин Радев.

„По време на срещата на четири очи, а и в пленарното заседание видяхме какъв откровен диалог успяхме да установим. Засегнахме много теми и съм сигурен, че ще имаме изключителен успех и споразумения, постигнати по време на тази визита. Както и в миналото, нашите споразумения и съгласия са изпълнявани“, посочи Алиев, цитиран от БНТ.

„Днес България и Азербайджан са приятели и стратегически партньори. Имаме много по-близки отношения. Що се касае до политическите отношения, достатъчно е за споменем нашите срещи, макар и закъснели заради Ковид“, каза още Алиев.

Една от обсъжданите теми е енергийната сигурност, като ще се предприемат допълнителни мерки. „Азербайджанки газ пристига в България и сега обсъдихме допълнителни количества и обеми.“

„Поздравих Радев за утрешното събитие, което ни предстои – откриването на Интерконектора. Това е от историческо значение“, каза азербайджанския президент.

„Вярвам, че сътрудничеството ни в икономиката, инвестициите и търговията ще бъде значително. Подканвам българските компании и дружества да работят в по-голямо сътрудничество, да се насочат и към нас. В нашата държава имаме големи инфраструктури проекти“, смята още президентът на Азербайджан.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Задържаха мъж със списъци с имена и ЕГН-та край Берковица

Спецакция за противодействие на престъпления против купения вот се провежда на територията на община Берковица. Извършена е проверка в частен дом с.Костенци, обитаван от 61-годишен мъж. Намерени и иззети са 7 листа с изписани върху тях 70 имена на лица, ЕГН-та и телефонни номера и 64 листа със изписани върху […]