Инджов: На този етап нов стадион на ЦСКА е мираж

NetNews
Инджов: На този етап нов стадион на ЦСКА е мираж

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Един от собствениците на ЦСКА – София – Юлиан Инджов, разкри повече подробности за срещата със спортния министър Радостин Василев, на която най-важната тема за привържениците на отбора е строежа на нов стадион.

„Има напредък в отношението на държавата към спорта. Разбрахме се да се изготви тристранна работна група – представители на футболен клуб ЦСКА, представител на дружеството „Сердика Спортни имоти“ и представител от Министерството на спорта. Тази група да разгледа досегашната ситуация и да излезе с решение на проблема. Това трябва да се случи до 15 януари. Решенията, които ММС трябва да вземе, са принципни. Трябва да изясни стадионите държавни или части ще бъдат, кой ще плаща издръжката на стадионите, кой ще ги построи?

Собствеността на стадиона в момента е различна. В общия устройствен план на Борисовата градина условията не са благоприятни за нов стадион. Те позволяват само ремонт на този стадион. Нашият план към момента не може да бъде реализиран. Към момента за стадион „Българска армия“ не могат да се извадят строителни книжа.

Мисля, че има начин да се вземат правилните решения, но трябва да се предадат към управляващите. Грешно е да се говори за наем. Парите трябваше да се връщат под формата на инвестиции към „Сердика спортни имоти“. Нашата задача като частни инвеститори е да си вложим парите, а собственикът трябва да ни предостави възможността да го направим. За пореден път сме на среща със спортния министър. Дано този път това доведе до резултати“, пожела си Инджов.

Всичко по казуса четете в Gol.bg

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турция с масово производство на местната ваксина Турковак

Снимка: архив, БГНЕС Турция започна масовото производство на разработената в страната ваксина срещу COVID-19 Турковак, съобщи Анадолската агенция. Още по темата 20 дек 2021 11:33 22 Производството е започнало в сряда, след като беше издадено разрешение за спешна употреба на препарата. Преди това бяха извършени тестове сред доброволци, които показаха […]