Иран отрече да е атакувал петролен танкер

NetNews

След като на 6 август в изявление външните министри на страните от G7 обвиниха Иран, че е отговорен за смъртоносната атака срещу петролен танкер в Арабско море от 29 юли, Техеран днес осъди и отрече твърденията, които определи като безпочвени, съобщава БНР.

Според говорителя на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде обвиненията са "сценарий", създаден от Израел, който имал дълга история в разработването на подобни "сюжети". Според представителите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ обаче "всички налични доказателства ясно сочат към Иран" и добавят, че нападението в международни води близо до Оман, при което загинаха двама души, е "категорично нарушаване на международния закон". В изявление страните от G7 пишат, че поведението на Иран застрашава международния мир и сигурност. Засегнатият плавателен съд при атаката е управляван от фирма, собственост на израелски милиардер.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искат разсекретяване на документите от 11 септември 2001 година

1700 членове на семействата на жертви на атентатите от 11 септември 2001 година в Ню Йорк се противопоставят на участието на американския президент Джо Байдън във възпоменателната церемониятази година, ако той не разсекрети правителствени документи, които според тях ще потвърдят, че властите в Саудитска Арабия са знаели или дори са […]