Италия: В този момент 1,2 милиона италианци са с коронавирус

NetNews

В Италия в момента има 1 206 900 положителни лица с COVID-19, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), цитирайки данните от здравния мониторинг за разпространението на коронавируса.

Информацията, публикувана от италианското Министерство на здравеопазването, показва, че общият брой на заразените с коронавирус от началото на пандемията е 15 858 442. В момента 413 пациенти в Италия с COVID-19 са настанени за лечение в интензивно отделение.

Общо 10 207 души са настанени в момента в болница със симптоматика. 99,12% от положителните лица в момента са в изолация без изразени симптоми. Италия е сред страните в света с най-голям процент напълно ваксинирани граждани – над 80%. В Италия от началото на коронавирусната пандемия са поставени 136 дози от ваксините срещу COVID-19.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Традиционни великденски ястия по света

Целият християнски свят отбелязва великденските празници. Включително и чрез храната, която поставя на своята трапеза. И освен оцветените, твърдо сварени яйца, има много местни ястия и деликатеси, които съставляват традиционните великденска трапези по целия свят. С днешна дата немалка чест от тях са доста „снизходителни“, тъй като включват храни, които […]