Йорданов: Издирваната Ружа Игнатова възобновява фирмата си, властите у нас мълчат

NetNews

Изчезналата безследно криптокралица Ружа Игнатова е възобновила фирмата си в престижен хотел в Пловдив. Това разкри разследващият журналист от "Биволъ" Асен Йорданов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

"One EcoSystem" е глобалната система, която ще се изгражда и отбелязва възкресението на криптовалутата OneCoin, която е обявена за най-голямата измама през 21 век. Това е световен скандал, който се прикрива от властите в България. За нея се знае, че с измама е завлякла над 7 млрд. евро от най-големите вложители в света. One Coin е обявена като пирамида, която в България се револтира. Това се организира от една от фирмите, която се намира в един от офиса на One Coin на пл. Славейков в София", допълни той.

При проверка в интернет може да се види, че канал с името "Onelife Earth" e публикувал клип на жена, която се представя точно като Ружа Игнатова. Тя насърчава хората да се включат в проекта с първоначални дарения, а причината да бъде в неизвестност е, че не се е чувствала в безопасност.

Изчезналата безследно криптокралица Ружа Игнатова притежава 230 хиляди биткойна на днешна стойност между 11 и 13 милиарда долара, сочат съдебни документи, цитирани от западни издания.

Документите са подадени от жертви на схемата на Игнатова – OneСoin. Според тях тя е получила криптовалутата от член на кралското семейство в Дубай – шейх Сауд, който е син на един от най-богатите хора в емирството.

Докладите сочат още, че криптокралицата може да има сметка в Обединената арабска банка на стойност 500 милиона долара, както и 230 000 биткойна. Точните подробности за трансакциите не са ясни, но се твърди, че сделката се е състояла през октомври 2017 г., когато биткойните са се търгували за около 6 хил. долара за брой (в момента около $ 39 хил. за 1 биткойн, а доскоро над 50 000 долара за парче).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пфайзер: Трета доза усилва до сто пъти защитата срещу варианта Делта!

Приемът на трета доза от ваксината срещу Ковид-19 може да усили защитата срещу варианта Делта на новия коронавирус до сто пъти, съобщи ТАСС, като цитира данни от публикувани в сряда данни на "Пфайзер". "Третата доза сериозно усилва титъра на неутрализиране на варианта Делта. Потенциалът е увеличение до сто пъти неутрализация […]