Как хормоните влияят на теглото ни?

NetNews

Кои от хормоните е добре да се изследват?

Много често причината за наднорменото тегло се крие във варирането на нивата на хормоните. Затова и някои от тях се изследват рутинно от ендокринолозите.

Много често става въпрос за нарушение във функцията на щитовидната жлеза. Тогава наблюдаваме намалена функция, когато TSH е висок, а периферните хормони FT3 и FT4 са с по-ниски стойности. Генерално, целият метаболизъм се забавя, имаме натрупване на телесно тегло”, обясни в ефира на NOVA ендокринологът д-р Десислава Иванова.

В тези случаи пациентките са сънливи, оплакват се и от проблеми с косата, кожата и ноктите.

В голям процент от случаите откриваме Тиреоидит на Хашимото. При повишената функция на щитовидната жлеза по-често наблюдаваме редукция на теглото заради много забързания метаболизъм, заради свръхпродукцията на хормоните”, допълни д-р Иванова.

Когато нивата на хормоните се регулират, се регулира и теглото на пациента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кои са качествата, които истинският мъж притежава?

Истинският мъж е ценност и рядкост, за която всяка жена мечтае. Истинските мъже притежават качества, които привличат и предизвикват възхищение и уважение. Всяка жена би се радвала, ако открие такъв партньор, с когото не само да се гордее и на когото да разчита, но и да знае, че ще се […]