Кандидатите на БСП-Ямбол с фокус върху малките населени места

NetNews

По-добра транспортна свързаност, ВиК-мрежа без аварии и проходими улици в селата – това са три от регионалните приоритети за Ямбол, които стоят във фокуса на вниманието на кандидатите за народни представители от „БСП за България”.

Досегашното управление напълно игнорира малките населени места и забрави за съществуването на хората в тях, особено ако не са от „правилните“ общини, смятат кандидатите на левицата. Според тях европейските средства за инфраструктура са били целево насочени към големите областни градове, а за по-малките са останали само „трохите“ от Програмата за развитие на селските райони, която буксува, оплетена в безкрайни процедури за съгласуване.

Осигуряването на обществен транспорт става все по-трудна задача, споделят кандидатите на „БСП за България”. „В Ямболска област има села, в които не влиза автобус, а хората се спасяват, както могат. Решението е в осигуряването на по-адекватни държавни мерки за субсидиране на транспортната свързаност между населените места, а не както е сега – в наредбата за компенсиране на намалените приходи на превозвачите да бъдат включени само общините Ямбол, Елхово и Болярово”, предлагат те.

„БСП за България“ предвижда създаване на Фонд за решаване на ВиК-проблемите в по-малките населени места. Държавата прехвърли собствеността на остарялата мрежа на общините, но не им осигурява средства за ремонт, а парите за доставката на вода постъпват във ВиК-оператора, който е държавно дружество.

Уличната мрежа по селата е другият голям проблем на по-малките населени места, с който общините без помощ от държавата не могат да се справят. „БСП за България“ предлага част от данъка върху доходите на граждани да се отстъпва на общините, за да имат те финансови възможности да решават тези проблеми. Другият вариант е създаването на Целеви фонд и за ремонт на уличната мрежа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Партии алармират за близо 2700 новорегистрирани избиратели в област Ямбол

Четири партии и коалиции изпратиха обща декларация до медиите, в която алармират за притеснителен брой новорегистрирани гласоподаватели в Ямболска област. Сигналът е от името на „Демократична България”, „Изправи се.БГ! Ние идваме!”, „Има такъв народ” и „Продължаваме промяната”.
декларация 4 партии ямбол