Кирил Петков: Най-лесният начин да си фалираме икономиката е да не се ваксинираме

NetNews

Никой не иска задължителна ваксинация, въпреки че всички знаем, че без ваксинация има рискове за икономиката. Аз също съм против всичко задължително, но трябва да намерим начини, за да стимулираме ваксинацията. Най-лесният начин да си фалираме икономиката е да не се ваксинираме. Всички – и бизнес, и правителство, и институции трябва да говорим, че единственият начин да не затваряме икономиката е да се ваксинираме. Отговорността за ваксинирането е споделена между държавата и бизнеса. Заедно трябва да помислим как да стимулираме ваксинацията. С този тип комуникация споделяме идеи и така според мен ще вземем най-добрите решения.

Това обяви на брифинг министърът на икономиката Кирил Петков след среща с работодателски и браншови организации, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с необходимите финансови мерки за преодоляване на социално-икономическата криза, породена от пандемията от COVID-19, съобщи novini.bg.

"Самите работници не са допускали борда на директорите във ВМЗ – Сопот. В заводите има загуби за 6 млн. лева за последните месеци. Това са причините да поискам оставката на ръководството на ВМЗ – Сопот. В тези заводи работят над 4 хиляди души и те не са доволни от ръководството. Ако моите служители не са доволни от мое управление, аз ще се оттегля. Надявам се така да реагира и борда на директорите на ВМЗ – Сопот. Ако това не се случи, ще ги уволня. Имаме много работа за вършене и според мен не трябва да се занимаваме с някакви злободневни теми, а трябва да вършим истинската работа", категоричен бе министър Петков.

"Актуализацията е много важна, защото на хората се затварят бизнеси и по този начин ще успеем да дадем компенсации на тези бизнеси", завърши Кирил Петков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тревога във Вашингтон! Полицията разследва бомбена заплаха край Капитолия

Американската полиция в Капитолия съобщи, че разследва бомбена заплаха близо до библиотеката на Конгреса, която е срещу Капитолия, като близките сгради в района бяха евакуирани, съобщава Ройтерс. "Това е активно разследване на бомбена заплаха", заяви в Туитър полицията в Капитолия. Длъжностни лица разследват мъж с възможни експлозиви в превозно средство […]