Китай: Не искаме Трета световна война

NetNews

Китайските власти не са заинтересовани от Трета световна война и подкрепят уреждането на конфликта в Украйна чрез дипломация. Това каза говорителят на китайското външно министерство, Уан Уенбин, съобщава ТАСС.

„Никой не иска да види Трета световна война, необходимо е да се подкрепи процесът на напредване на мирните преговори между Русия и Украйна“, коментира той на брифинг.

Според Уан Уенбин не трябва да се допуска проточване на въоръжените действия в Украйна. Той посочи необходимостта от предотвратяване на негативни последици, в резултат на които украинският конфликт може да засегне не само Европа, но и целия свят.

Уенбин добави, че сравнението на австралийския министър на отбраната Питър Дътън на Китай с нацистка Германия е отвратително и че „лудите изявления“ са насочени към очерняне на КНР и насърчаване на война.

„Отделни политици правят налудничави изявления за егоистични политически цели, насърчавайки война и клеветейки Китай“, каза той.

„Китайският народ и останалата част от световната общност отлично разбират какво се крие зад подобни отвратителни изявления“, добави говорителят, цитира BG ON AIR.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Федерер даде сигнал кога вероятно ще се завърна на корта

Роджър Федерер e потвърдил участието си на турнира в своя роден град Базел през октомври, съобщиха организаторите. Въпреки това продължават съмненията кога 20-кратният носител на титли от Големия шлем ще се върне в игра заради проблема му с коляното. Бившият номер едно в света, който ще навърши 41 през август, […]