Кокала: България е абдикирала от проблемите в спорта

NetNews

Малко повече от две седмици остават до парламентарните избори на 4 април. В „Тази сутрин“ по бТВ гост беше футболната легенда Емил Велев – Кокала, който е представител на гражданската квота на БСП.

Той обясни, че за него политическият образ ще бъде ново амплоа, поканен е от левицата като експерт в спортните теми.

„България е абдикирала от проблемите в спорта, там има какво да се направи. Трябва да се развие спортната медицина, трябва нов модел на управление в ученическия спорт“, посочи Велев и добави, че е получил покана лично от Корнелия Нинова и Иван Ченчев.

Велев коментира, че ако бъде избран за депутат ще се опита да сдържа темперамента си. „По принцип съм агресивна натура и няма да позволя нещата, които не са добре, да продължават да съществуват. Бих искал да променя доста неща в спортната инфраструктура, в съседните държави построиха редица модерни стадиони“, каза още той.

Спортната легенда беше категоричен, че ще положи усилия да промени речника си и в пленарната зала няма да използва думи като „селтак“ и „пирамидаджия“. Запитан за програмата на БСП и по-конкретно еднократните помощи за деца, Велев не успя да каже конкретната сума.

„Бях добър играч и треньор. Смятам, че и в новото амплоа мога да бъда също добър и перспективен. (…) Корнелия Нинова е добър стратег, доста интелигентна и със сериозен политически опит“, каза Велев, но не пожела да коментира отцепилите се от партията социалисти.

Футболната легенда заяви, че не е изключено да стане спортен министър, ако БСП спечели.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Русия: Байдън премина червената линия

Руският президент Владимир Путин отвърна на удара, след като американският му колега Джо Байдън заяви в интервю, че го смята за "убиец". „Човек трябва да познава другия“, каза Путин по руската телевизия и предизвика Байдън да говори с него на живо в ефир. В Русия твърдят, че американският президент е […]