Колко пари се печелят от „върнат“ километраж?

NetNews

Едва ли за някого е тайна, че както у нас, така и на много места по света, се случва километражите на употребяваните коли да се манипулират, като това се прави с цел по-бърза и лесна продажба.

За да продадат кола по-бързо и по-скъпо, измамници често връщат километражите на колите и така намаляват привидно пробега. Колко обаче печелят тези, които превъртат километражите на употребяваните автомобили?

От статистиката, която ни предоставя най-големия автомобилен сайт у нас mobile.bg, можем да видим средната цена на някой модел, а сранявайки цените на определени екземпляри с различен пробег, можем да открием съществени разлики.

Произволният пример, който ви показваме е на E-Klasse W212, която се произвежда през периода 2009 – 2016 година. Потенциална разлика за сревними по-години и състояние автомобили, но с различни показания на километража е в зависимост от пробега в диапазона от 100-400 хиляди км варира от 6000 до 7 000 лева.

Колко пари се печелят от "върнат" километраж зависи от няколко фактора: година на производство, състояние, клас, характеристики и интерес на купувача. Във всеки случай печалба за продавача има и тя не е малка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Димитър Делчев: Кабинет с третия мандат ще е разходка през минно поле

Съставянето на правителство с третия мандат ще е разходка със завързани очи през минно поле, на края на което чака картечница. Борисов е заложил мините – бюджетът за 50 лв. към пенсиите приключва през май, планът за възстановяване умишлено се забави, за да се изпусне срока и бизнесът да изгуби […]