Компенсират бизнеса за цените на тока с фактурите за февруари

NetNews

Компенсират бизнеса за цените на тока с фактурите за февруари

Снимка: БГНЕС

Продължава компенсирането на бизнес потребителите заради високите цени на тока.

Компенсациите се отразяват като намаление на дължимите суми за декември и януари по фактурите, които клиентите получават през февруари.

Компенсации за електроенергия се полагат на всички представители на бизнеса, а за природен газ – на битовите потребители. Конкретните суми се изчисляват спрямо потреблението на всеки клиент. Тези суми трябва да бъдат посочени на отделни редове във фактурата.  

Ако даден потребител не е получил дължимата му компенсация, той може да сигнализира за това Министерството на енергетиката чрез попълване на бланка, изпратена на имейл адрес e-energy@me.government.bg.

Към сигнала следва да бъде приложена сканирана фактура за съответния месец и последно издадена фактура от доставчика. Министерството ще се ангажира да направи проверка на всеки отделен случай.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Четирима в ареста за контрабанда на 9 кг хероин

Снимка: Pixabay Четирима мъже, които са обвиняеми за контрабанда и държане на наркотични вещества, с цел разпространение, са задържани в ареста по искане на Окръжната прокуратура във Варна, съобщи БНР. Четиримата са задържани на 11 февруари, общото количество иззето наркотично вещество е над 9 килограма хероин. Действията по разследване на […]