Костадин Костадинов: В България постъпателно се прокарва украински сценарий

NetNews

Ще има забавяне на бюджета, но това няма да е безпрецедентно. Ние приехме бюджета за 2023 г. преди два месеца и половина, което никога не се е случвало в историята на България, дори по време на война. Това коментира пред журналисти Костадин Костадинов, председател на парламенатрната група „Възраждане“ по повод извънредното заседание на бюджетна комисия и проекторешението за удължаване сроковете за внасяне на бюджета за догодина. Костадинов коментира, че дори по време на първата и втората световна война, когато сме били в зона на активни военни действия, не е имало забавяне на приемането на бюджета. Това се случи тази година веднъж, очевидно е, че тези хора нямат проблем да го направят още веднъж, коментира депутатът, цитиран от БТА.

Относно протестите на миньори и енергетици, Костадинов заяви, че трябва да се затворят абсолютно всички пътни артерии в България, защото по думите му това, което искат да направят управляващите, е „да ликвидират българската икономика и енергетика“.

Костадинов заяви, че от „Възраждане“ няма да подкрепят това проекторешение, което предвижда затваряне на въглищните мощности най-късно до 2038 г. Това е просто горна граница, но долна няма. Ние сме категорично против приключването на българската въглищна енергетика, заяви Костадинов.

Той коментира, че кампанията за местните избори на практика вече е започнала, а нагласата на „Възраждане“ е да спечели максимален брой кметски места, добави Костадинов.

В началото на своя коментар Костадин Костадинов отново повдигна въпроса за Руската църква в София и експулсираните свещеници. Според него в България постъпателно се прокарва украински сценарий. Акцията срещу Руската църква е първото нещо, от което ще последват останали събития, като крайната цел е конфискация на Руската църква, заяви депутатът. Според него този акт ще доведе до скъсване на отношенията между българската и руската църква, така както били скъсани отношенията между Руската църква и Украинската православна църква след конфискацията на много имоти в Украйна, сред които Киево-Печерската лавра – символ на руското православие и покръстването на Киевска Русия. Костадинов изрази опасение от втори църковен разкол в нашата църква подобно на случилото се по време на правителството на Филип Димитров.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Премиерът призна: Не мога да гарантирам на енергетиците работа до пенсия

Премиерът акад. Николай Денков не може да гарантира работни места и заплата на миньорите и енергетиците до пенсия. Няма такъв сектор в България и затова в преговорите с Европейската комисия се уточнява кое е реалистично и кое не е реалистично, каза премиерът пред журналисти относно протеста на миньорите и енергетиците. […]