Кристиян Шкварек: Русия се разкачва от Запада

NetNews

„Това, което се случва в Русия, руски анализатор го беше определил много интересно – тотално разкачване на руската държава и руската икономика от Запада. Това не значи директно колапс, но може да мине през него. Това е нещо, което се е случвало няколко пъти в историята на Русия. Икономическото разкачване в момента ги връзва жестоко с Китай до степен, до която санкциите, които бяха наложени по SWIFT, вече принудиха няколко техни банки да влязат в китайския вариант на SWIFT“. Това обяви политическият анализатор Кристиян Шкварек в студиото на „Денят ON AIR“.

Още по темата

22 мар 2022 20:00

303

22 мар 2022 19:30

126

Според него Путин си дава сметка за всичко това.

„Той е готов да плати тази цена, много хора го определят като побъркал се диктатор, човек, който е ненормален, но той е много наясно с това, което прави. А това, което прави, е да нареди своето наследство. За Източна Европа и украинците то е пагубно. Но какво направи Путин? Първо оправи Чечня и Дагестан, после затвърди Абхазия, после дръпна Беларус, която беше тръгнала към Запада, после войната в Грузия, след това Крим и Донбас, и му остана един – това е Украйна“, допълни Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин мисли за себе си в исторически аспект.

„Той е от хората, които имат пълна власт и са императори. В историята те мислят по-различно от нас – не за цената, която ще платят хората, не за наследството си, а наследството в историята. Руското общество е „друга бира“ от обществата, с които сме свикнали да боравим и да говорим. Те могат да си позволят понякога да стигнат и до просешка тояга, ако това засяга въпросите за сигурност на руската държава. Проблемът е, че по времето на Путин се отгледа ново поколение хора в Русия. Малко или много те са зависими от западните икономически и социални придобивки“, подчерта политическият анализатор.

„В момента 130-хиляндната армия на Украйна е почти обградена и в момента Путин казва: „Третата ни фаза е унищожаването на тази армия и включването на артилерия в обсадата на Харков и Киев“. Но ако стигнем дотам – това ще е клане, каквото не е имало в Европа от Втората световна война насам. Целта на Путин не е просто да вземе Донецк, Луганск и Крим“, коментира експертът.

Кристиян Шкварек смята, че ако Зеленски и Путин не седнат на масата за преговори, няма как да се приключи с този конфликт.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Песков: Русия би използвала ядрени оръжия само ако съществуването й е заплашено

Снимка: БГНЕС Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че никой дори не си е и помислял някога, че специалната военна операция в Украйна ще отнеме само няколко дни, предадоха световните агенции. С наименованието „специална военна операция“ Русия нарича действията си в Украйна, припомнят западните информационни агенции. Песков повтори уверенията на […]