Къде можем да сгрешим, когато приготвяме печен чийзкейк

NetNews

При цялото многообразие от рецепти за чийзкейк, моят любим остава печеният, споделя шеф Севда Димитрова, за woman.bg

Едно от важните неща при приготвянето на чийзкейк е продуктите да бъдат оставени да престоят на стайна температура.

Трябва да внимаваме и при разбиването на крема сиренето с пудрата захар. То трябва да е на бавна скорост и за по-кратко време, защото иначе рискуваме крема сиренето да се втечни.

Яйцата добавяме едно по едно, като разбиваме за кратко и се опитваме да не вкарваме много въздух. Това ще помогне чийзкейкът да не се напука при печене.

Не се притеснявайте, когато времето за печене изтече, а чийзкейкът изглежда все още неготов. Той трябва да остане мек, леко течен в стредата. Оставете готовия чийзкейк в изключената фурна за около 15 мин, за да предотвратите напукване, след което охладете за поне 2 часа в хладилник.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По-изпълнима наредба за достъпността при жилищата

Поради две причини бяха отложени промените в Наредба №4 към Закона за устройство на територията, известна още като наредбата за достъпността. „Едната е, че когато колегите започват да проектират един обект, е много сложно внезапно и изведнъж да се променят „правилата на играта“. Второто касае самите предприемачи – когато те […]