Липсата на чипове се отрази и при домакинските уреди

NetNews

Както вече няколко пъти ви информирахме, липсата на компютърни чипове предизвика забавяне на производството и дори затваряне на фабрики при някои от най-големите автомобилни производители, но изглежда че това вече се отразява и при други бизнеси.

Според един от най-големите доставчици на полупроводници, световната криза с липсата на чиповете ще се отрази негативно при повечето продукти за дома, като това ще се наблюдава най-вече в цената им.

Увеличеното търсене и намаленото производство няма как да не повишат цените на малките елементи, като това от своя страна ще повиши и крайната цена, която клиентът плаща. От Xiaomi например вече повишиха цената на част от продуктите си, като съвсем скоро се очаква това да направят и други производители от целия свят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отменят Великденската ваканция на депутатите

Новият председател на 45-то Народно събрание Ива Митева не разбира ограниченията за журналистите в парламента. В другата сграда, където заседаваше парламентът, е нямало сложен нито един дезинфектант – нито в коридорите, нито в тоалетните и самата администрация не се е предпазвала от COVID-19. "Не разбирам от какво се пазиха от […]