Лудогорец размаза ЦСКА и вдигна Суперкупата на България

NetNews

Лудогорец прегази с убедителното 4:0 ЦСКА и спечели Суперкупата на България за пети път в историята си. Шампионите тотално надиграха тима на Любослав Пенев в срещата, която се състоя на Националния стадион "Васил Левски", и напълно заслужено добавиха пореден трофей във витрината си.

ЦСКА беше мощно подкрепян от хилядите си верни привърженици, на които обаче им се наложи да си тръгнат с наведени глави от стадиона. За цял мач "армейците" не успяха да отправят нито един точен удар, докато положенията пред Густаво Бусато бяха доста. Появилият се на смяна Георги Йомов не завърши срещата, тъй като в рамките на няколко минути получи два жълти и съответно червен картон. Точни за Лудогорец бяха Алекс Сантана в 29-ата минута, Доминик Янков в 42-ата, Пиерос Сотириу в 48-ата и резервата Мавис Чибота в 84-ата. Бившият играч на ЦСКА Кирил Десподов асистира и за четирите попадения, като при третото Густаво Бусато направи груба грешка.

В 14-ата минута и Игор Пластун се разписа във вратата на бразилеца. Попадението му обаче беше отменено след намесата на VAR. Съдията Ивайло Стоянов прегледа ситуацията и маркира нарушение на Пластун срещу Жорди Кайседо.

В 20-ата минута удар на Варела мина встрани от вратата на Кахлина. Две минути по-късно отново след центриране от корнер Сотириу стреля с глава, но над вратата на Бусато.

В 29-ата минута Кирил Десподов намери със страхотно подаване Алекс Сантана, който с глава матира Бусато за 1:0.

В 40-ата минута Вилдсхут опита да намери в наказателното поле Йоан Баи, но комбинацията не се получи.

В 41-ата минута разградчани удвоиха преднината си. Жеферсон сбърка, което позволи на Доминик Янков и Кирил Десподов да направят двойно подаване, което завърши с гол на Янков във вратата на Бусато.

В края на първата част Варела получи остър пас от Баи, но не успя да овладее добре и да стреля към вратата на Кахлина. В добавеното време Чатакович центрира от корнер на далечната греда, но Кахлина без проблем излезе и улови.

В 47-ата минута топката стигна до Антон Недялков, но Жеферсон изчисти от голлинията.

В 49-ата минута Густаво Бусато сбърка. Стражът на ЦСКА излезе напред да изчисти топката, но тя се отклони в тялото на Десподов, а Пиерос Сотириу я вкара в празната врата за 3:0.

В 52-ата минута Варела качи топката на главата на Матей, но нидерландецът стреля в аут. В 66-ата минута Жеферсон стреля неточно от границата на наказателното поле.

В следващите минути темпото на игра на Националния стадион спадна. В 82-ата минута Георги Йомов центрира от свободен удар

В 84-ата минута Мавис Чибота покачи на 4:0. Десподов отново бе в основата на попадението, като даде четвъртата си асистенция, а Чибота прати топката във вратата на Бусато.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Калоян Методиев: При здрав разум трябва да се търси възможност за съставяне на правителство

"Възможно е да има сценарий да не се състави ново правителство", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS политологът Калоян Методиев. Той вижда явна подкрепа от страна на "Има такъв народ" към президента Радев и е възможно да има идея запродължаване управление на служебно правителство, но […]