Манолов за пенсиите: Добро желание, но не са знаели как

NetNews
Имали са добро желание, но не са знаели как. Спомням си как през 2020 г. предупредихме, че на втория месец, когато си получил едни пари, те са станали неразделна част от твоя доход. Беше ясно, че преизчислението няма как да е в тези размери. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в студиото на „Денят ON AIR“ по отношение на добавките към пенсиите, които ще свършат през юни т.г.

Манолов е категоричен, че изземването на добавките към пенсиите е трябвало да стане по-плавно, за да не бъде толкова осезаемо.

„Голяма грешка бе, че тези средства влизаха и през НОИ, и през Агенцията за социално подпомагане. През юни трябва да се мисли тези пари или да влязат в пенсиите, или да се налеят през социалното подпомагане“, смята той.

Президентът на КТ „Подкрепа“ не очаква да има съществена пенсионна реформа. „За мен реформа е поставянето на системата на нови начала, а за кабинета „Петков“ са някакви пренастройки в системата“, уточни той.

„Не чухме нищо за въвеждане на необлагаем минимум, ръстът на работната заплата не е толкова, колкото очаквахме – 710 лв. минимална вместо 750 лв. Привеждането на минималната трябва да е функция на средната работна заплата“, посочи Манолов пред Bulgaria ON AIR.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бебе на 5 месеца от Шуменско е заразено с COVID-19

Снимка: Pixabay Бебе на 5 месеца от Шуменско е заразено с COVID-19. Детето е заразено от 97-годишна жена от Нова пазар, информират от РЗИ-Шумен, предаде bTV. Заболеваемостта в областта е 324 на 100 000 души население, сочат данните на 14-дневна база. В дните между 7 и 9 янеари са поставени […]