Мащабна чистка в руската армия

NetNews

През 2023 г. министерството на отбраната на РД ще бъде обхванато от мащабна чистка. А през това време, когато украинските знамена отново се започват да се веят над Херсон, военнопрестъпникът Путин полага основите за мащабна чистка през 2023 г. Освен това чистката на генералите, която се проведе през 2022 г., ще изглежда като загрявка. И апогеят на тази чистка ще бъде не просто отстраняването на Сергей Шойгу, а обвинението срещу него за провала на нахлуването в Украйна и съдебния процес.

Знак за тази подготовка беше спирането на държавната програма за производство на оръжия, за която бяха отделени 20 трилиона рубли за 10 години. Резултатът от тази мащабна програма беше пълното фиаско на руската армия в Украйна. Смешно е, но според тази програма до 2020 г. делът на съвременните оръжия в руските войски трябваше да нарасне до 70%. А Шойгу на 20 януари 2022 г. в доклада си съобщи, че делът на съвременните оръжия в руските войски е 71,2%!

Въпреки това руската армия извърши нахлуването в Украйна на стара техника, с хартиени карти и до края на пролетта започна да преминава към танкове Т-62, които не се произвеждат от 1975 г. В момента руснаците вече са преминали към оръжия от ерата на Втората световна война, по-специално гаубица D-1. Сегашното спиране на държавната програма е само един от етапите не само на копаенето под Шойгу, но като цяло под всички генерали, които бяха хранени от разделянето на държавните средства по тази програма. И въпреки че Путин имаше дял от тези съкращения, и то не малък, никой няма да вини „царя“. Но Шойгу ще бъде овцата за клане. Освен ако, разбира се, не изпревари „обвинителите“.

Източник: Александър Коваленко

Бесарабски фронт

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво правят корейките всяка сутрин за красива и сияйна кожа

Корейските жени са познати по цял свят с перфектния, безупречен и порцеланов вид на кожата им. Тяхната рутина е свързана изцяло с подобряване на здравето на кожата чрез хидратацията и нейното поддържане, както и прилагане на основните продукти по правилния начин. Тази рутинна грижа в 8 стъпки е ефективен начин […]