МВнР предупреждава: Очаква се пътища в Гърция да бъдат блокирани

NetNews

Очаква се да бъдат блокирани пътища в Гърция заради протести на земеделски производители по-късно във вторник, предупреждават от Ситуационния център към Министерството на външните работи (МВнР).

От 18:00 ч. до 20:00 ч. днес е планирано стачкуващите земеделски производители в област Халкидики да затворят националния път Солун-Неа Муданя, на кръстовището за гр. Неа Муданя и в двете посоки – Халкидики – Солун и Солун – Халкидики. Очаква се да бъдат предприети действия за блокиране на националните пътища към Коринтския канал, както и протести с тежка техника пред парламента в Атина.

МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи в и пътуващи през територията на Република Гърция, да се съобразяват с препоръките на местните полицейски власти, както и да избягват районите с активни протестни действия.

От ведомството припомнят, че при необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на страната ни в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg; embassbg@otenet.gr ; consular.athens@mfa.bg; Consulate.Thessaloniki@mfa.bg.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Припомняме, че в понеделник представители на протестиращите фермери в Гърция заявиха, че не са доволни от правителствените предложения в отговор на техните искания.

След като премиерът Кириакос Мицотакис посети протестиращите земеделци в Западна Гърция в четвъртък и ги увери, че правителството ще им помогне „на национално и европейско ниво“, фермерите заявиха, че планираните мерки не са достатъчни, за да решат проблемите си.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Една година „Въжен парк” Ямбол стои неизползваем

Почти една година измина от изграждането на въжения приключенски парк в Градската градина на Ямбол. Строителството му приключи бързо, но и до момента обаче той стои неизползваем. Единствената промяна е изградената ограда около съоръженията и поизбелелите вече табели „Обектът не е въведен в експлоатация”, „Преминаването забранено”. През март миналата година община Ямбол обяви, че търси да назначи двама служители – инструктори, но очевидно без успех.
въжен парк в Ямбол