Милен Керемедчиев: САЩ ще продължат да снабдяват Украйна с оръжие до постигане на целта

NetNews

„Превземането на Бахмут и Соледар в Украйна би могло да наклони везните в това едната от двете армии да бъде отрязана от доставка на боеприпаси и жива сила. Войната вече премина в окопен вид, докато в първоначалната фаза има силно настъпление на руските войски. В следващите месеци ще виждаме гореща част от военните действия“.

Това каза пред БНР Милен Керемедчиев, международен анализатор.

И прогнозира увеличаване на броя на жертвите и от двете страни:

„Русия загуби 30% от своите военни, които изпрати в първата вълна. Броят на жертвите при наборите, мобилизирани във втората фаза на войната, е 40 пъти по-висок от броя на тези с реална военна подготовка, които бяха изпратени в първата част на войната. Хвърлянето на резервисти ще вдигне броя на жертвите“.

Според него изравняването на силите ще доведе до забуксуване на войната до определена точка и няма да може да се говори за рязък пробив от която и да е от двете страни.

Керемедчиев допълни, че САЩ имат нескончаем резерв – финансов и военен, затова ще продължават да снабдяват Украйна с оръжие до постигане на целта – на територията на Украйна да се достигне до трайно изтощаване на руската армия.

По думите му ролята на Турция в конфликта ще става все по-голяма.

Прогнозата на анализатора е, че сериозни преговори на високо ниво могат да се очакват едва през втората половина на годината. А редица членки на Европейския съюз ще играят различна роля в конфликта.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ангел Джамбазки: За да се харесат на чужденците, политиците ни подписват абсурдни неща

Квазиполитическата ни класа можеше да избегне много главоболия за българското общество и българската енергетика. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. „.Но тъй като нашите управляващи са като ветропоказатели и винаги тичат да изпълняват задачите преди да са поставени, […]