Обикновени банички: Петъчна рецепта на ямболската гимназия по туризъм

NetNews

Баницата е традиционно и универсално ястие за българите. Днешната рецепта предлага един съвсем прост, лесен и бърз начин за приготвянето на обикновени банички. Тя идва от учениците от 8А клас, специалност „Кетъринг” в ПГТ „Алеко Константинов. В рубриката показваме как се приготвят ястия по рецепта, проверена и препоръчана от Ямболската гимназия по туризъм. Преподаватели и ученици споделят професионалните си познания в кулинарното изкуство.

Брашно – 1 кг.

Сол – 30 гр. /3-4 ч. л./

Олио – около 300 мл.

Вода – 500 мл.

Сирене – 300 гр.

От брашното, солта, водата и част от мазнината замесваме тесто, което разделяме на късове /10-14 бр./. Всяка разделена топка, окръгляме, разточваме и формираме, чрез отваряне на лист, който поръсваме с останалата част от мазнината и сирене, след което се загъва на правоъгълник. При всяко прегъване се намазва с четчица с олио.  Отгоре се намазват отново с олио. 

Така формираните банички изпичаме в предварително загрята фурна до златисто-кафяво.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Те мечтаят за Германия от 1937 година. Колко опасни са "Гражданите на райха"?

Те смятат, че Германия е окупирана от САЩ, Великобритания и Франция. И мечтаят за Германската империя от 1937. Радикални са и склонни към насилие. Какво се знае за движението „Гражданите на райха“, планирало преврат? Членовете на движението „Гражданите на райха“ не признават следвоенната Федерална република Германия. Според тях настоящата държава […]