Мъж управлявал кола с фалшиви номера

NetNews

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж, шофирал автомобил с неистински регистрационни табели и попречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения.

На 20.12.2023 г. около 04,40 ч., обвиняемият К.Б. шофирал лек автомобил, марка „БМВ“ в с. Лозен към АМ „Тракия“, когато полицейски служители му подали звуков и светлинен сигнал да спре колата. Обвиняемият не го направил и последвала гонка, която завършила като К.Б. катастрофирал. Докато му правели проверка, полицейските служители установили, че автомобилът е с регистрационни табели, които не са издадени съгласно установените изисквания при направата на този вид регистрационни табели.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 270, ал. 1 от НК и по чл. 345, ал.1 от НК, за които се предвижда наказания „лишаване от свобода”.

К.Б. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо К.Б.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Забавените нови енергийно-климатични цели ни донесоха наказателна процедура

Европейската комисия реши да започне процедура за нарушение срещу България заради това, че бави актуализацията на националния си план „Енергетика и климат“ и повишаването на заложените в него цени за увеличаване на зелената енергия, на енергийната ефективност и изхвърляните парникови газови, съобщиха от Брюксел в четвъртък. Обновените енергийни и климатични […]