Най-евтиният кросоувър на Hyundai струва 20 000 лв. и събра почти 20 хиляди поръчки за един ден

NetNews

В Южна Корея започнаха продажбите на новия кросоувър Hyundai Casper, който стана най-малкият и най-достъпен SUV в гамата на марката. Любопитното е, че Hyundai получи около 19 000 поръчки за новия малък кросоувър Casper още в първия ден от продажбите в Южна Корея. Това съобщава Carscoops.

Серийното производство на Hyundai Casper, който се превърна в най-малкия кросоувър в гамата на марката, започна в сряда, 15 септември, в южнокорейския Гуанджу. Името на колата, насочено към младежка аудитория, произлиза от трика за скейт "Casper Flip".

С дължина 3 595 мм, кросоувърът има конвертируем интериор със сгъваеми и въртящи се предни седалки, позволяващ на пътниците да седят един срещу друг, докато колата е паркирана. Освен това задните седалки имат функция за регулиране – те могат да бъдат изместени със 160 мм назад и наклонени при наклон от 39 градуса.

Hyundai Casper се предлага с еднолитров мотор с мощност 76 конски сили. Двигателят е атмосферен, но има има и версия с турбо, която е със същия обем, но с мощност от 100 конски сили. Агрегатите работят с 4-степенна автоматична трансмисия.

Основното оборудване на кросоувъра включва 7 въздушни възглавници, ABS, система за предупреждение за челен сблъсък и система за контрол на лентата. Интелигентен круиз контрол, базиран на данни от навигатора и следене на "мъртва зона", са опции, които се предлагат срещу допълнително заплащане.

В Южна Корея цените на Hyundai Casper варират от 13,85 милиона вона до 18,7 милиона вона (приблизително от 10 000 евро до 13 500 евро). Възможно е по -късно моделът да достигне и до Европа, но все още компанията не е обявила цените за Стария континент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболската част от оградата по границата минава под управлението на МВР

Вече не областните управители на Ямбол, Бургас и Хасково ще отговарят за оградата по българо-турската граница, а МВР. Това бе решено на днешното първо заседание на новия служебен кабинет. Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялото съоръжение се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи, за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция“.