Ненков: Да видим чии дела са в спецпрокуратурата и чии пари в КПКОНПИ и да видим кой дърпа конците?

NetNews

Ако имаше правителство, което да поеме отговорност, щях да приема да се правят такива сериозни промени в Изборния кодекс. Но при положение, че знаеш, че животът на този парламент ще кратък и ти да правиш това – не го приемам. Има задкулисна цел. Така зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Александър Ненков коментира промени в Изборния кодекс, които се приеха на второ четене в пленарната зала днес.

"Това е наглост! Който се опитал по този начин да си създаде някакво предимство, не всичко приключва така, както е очаквал", предупреди той.

В предаването "Още от деня" по БНТ Ненков настоя, че и без ГЕРБ в този парламент може да има мнозинство, което да състави кабинет. Но явно вместо да мислят за държавата, новите депутати са избрали друго, коментира той.

"Всички се заявяват като партии на протеста, ами да се хванат и да намерят път за излизане на държавата от кризата", настоя депутатът.

И предупреди, че с нови избори държавата ще бъде в застой още 6 месеца. Той подчерта, че в 45-ия парламент има голям популизъм.

"Откъде накъде правителство в оставка ще внася актуализация на бюджета? Къде е техният финансов министър, кой ще изпълнява техните закони, ако бъдат приети, дай Боже да не бъдат приети!", каза Ненков.

Относно промените в съдебната система, касаещи закриването на спецсъдилищата, спецпрокуратурите и преобразуването на КПКОНПИ в два отделни органа, Александър Ненков коментира, че трябва да се проследи чии интереси се засягат.

"Чии дела са в спецпрокуратурата и чии дела и чии пари са запорирани в КПКОНПИ. Когато си отговорим на този въпрос, ще разберем дали това има някакво задкулисие и някой, който дърпа конците в момента на хората, които са нови в парламента", подчерта той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъжът ще носи щастие, ако прави тези 4 неща

Повечето дами се опитват да избягват мъжете, които имат високо самочувствие. Но това е голяма грешка. Любовта и животът с такъв мъж могат да са прекрасни. Защо ли? Защото, ако човек има високо самочувствие, това означава, че е уверен в себе си и е много лесно да се изгради нормална […]