Не пренебрегвайте тези 11 сънища

NetNews

Хората тълкуват сънищата си откакто свят светува, а науката продължава да разкрива вълнуващи изследвания в тази област. Изследването на сънищата се нарича онирология, което има за цел да намери корелация между сънищата и мозъчната функция. Можете да намерите много статии онлайн, които цитират различни заключения за сънищата, но зад много от тях нямат наука, която да ги подкрепя. Психолозите вярват, че сънищата ни могат да ни подскажат важни факти за живота ни и какво се случва в нашето подсъзнание, пише tialoto.bg.

Много от нас имат сънища, които се появяват често или спорадично. Някои от тях ни плашат силно. Тези сънища възникват поради лични ситуации в живота ни, както и заради инстинктите ни за оцеляване. Опитваме се да решим проблемите от живота си в съня си. Но какво точно означават нашите сънища?

Ето и 11 неща, които психолозите казват да не игнорирате в сънищата си:

1. Сънувате, че падате

Сънищата за падане показват усещане за загуба на контрол в живота. Може да се чувствате така, сякаш имате много отговорности, които ви теглят надолу и не можете да избягате от тях.

2. Сънувате, че ви падат зъбите

Когато сънуваме как зъбите ви падат, това показва липса на самочувствие, тъй като усмивката ни е едно от първите неща, които хората забелязват у нас. Падането на зъбите показва, че дадена ситуация ви кара да губите самочувствие или говори за потиснат гняв. Обикновено, когато задържаме гнева си, ние скърцаме със зъби и стискаме челюсти несъзнателно. Това може да причини проблеми със зъбите, така че в нашите сънища може да ги изгубим или да наблюдаваме как падат.

3. Сънувате, че умирате

Що се отнася до сънищата за нараняване или смърт, те често сигнализират тревоги около възрастните ни близки. Сънищата за смърт могат да означават, че част от вас умира, за да можете да се преродите в по-добра версия на себе си.

4. Сънувате, че се проваляте на изпит или че се излагате пред хора

Много хора сънуват, че ги късат на изпит или че се излагат по време на публична реч или някаква изява. Може би са забравили репликите си в училищна пиеса или се запъват в думите си по време на реч. Този тип сънища се срещат най-вече при децата, но могат да се случат и на хора, които са завършили учението си отдавна. Тези сънища показват стрес в живота ви. Те също могат да показват чувство за отговорност към нещо в живота ви, но по някаква причина не можете да изпълните дълга си и усещате безпокойство.

5. Сънувате, че сте без дрехи

Този тип сънища сочат към чувство на срам или смущение от нещо в живота ви. Това означава, че се чувствате уязвими на новата си работа или в новата си връзка и се страхувате, че другите ще научат за вашите слабости и недостатъци. Ако обаче изпитвате чувство на гордост от съня си, това може да означава, че не смятате, че талантите и постиженията ви са били оценени достатъчно. Искате да се похвалите така, че хората да ви забележат. Ако нямате подходящо облекло за събитие или ситуация в съня си, това може да означава, че имате съмнения относно събитието. Ако например се явите на интервю за работа по пижама, това може да означава, че не се чувствате готови за това интервю или имате съмнения относно това дали работата е подходяща за вас.

6. Сънувате, че ви преследват

Сънищата, че ви преследват могат да имат няколко значения. Хората, които са склонни да избягват конфликти, които се страхуват да се конфронтират с другите, могат да имат повтарящ се сън, че са преследвани. Обърнете внимание на това, което ви преследва, тъй като то сочи към всичко, което се опитвате да избягвате в реалния живот. Неща като дългове, зависимости, изневери и т. н., може да са скрити причини зад този сън. Или той може да сочи към неосъществена мечта, която продължава да ви преследва.

7. Сънувате апокалипсис

Всички понякога сънуваме природно бедствие или дори края на света. Тези сънища могат да означават, че чувстваме загуба на контрол над личен проблем или се чувстваме застрашени от нещо. Социалните медии могат да влошат този тип сънища, тъй като историите за края на света и промените в климата са твърде много напоследък. Това може да доведе до чувство на уязвимост, докато сме будни и опит да се справим с тези чувства, докато спим.

8. Сънувате, че имате технически трудности

Някои хора сънуват, че им се е счупил телефонът, колата или нещо друго, което тъкмо се канят да използват. Тези сънища показват загуба на емоционална връзка с някого или проблеми в отношенията. Сънищата за автомобилни катастрофи попадат в същата категория. Те показват, че чувствате липса на подкрепа в реалния живот и не можете сами да се справите със ситуацията.

9. Сънувате, че сте бременна

Изненадващо е, че и мъже и жени могат да сънуват, че са бременни. Бременността символизира нещо ново, което расте вътре в нас. Този сън показва, че раждате нови идеи и творения.

10. Сънувате, че закъснявате

Сънищата за закъснение могат да показват страх от пропускане на нещо важно в живота ви, като вашите отношения. Ако се чувствате съкрушени в реалния живот и не отделяте време за близките си, това може да е сигнал за вас да забавите темпото.

11. Сънувате, че сте в непозната стая или къща

Ако сънувате, че сте в непозната къща или стая, това показва, че имате заключени и неоткрити черти в себе си, които искат да излязат на бял свят. Нова стая в къща символизира скрит талант или умение, което не използвате. Ако сънувате, че сте в непозната баня, това може да означава необходимост да се отървете от ненужната бъркотия или багаж в живота ви. Спалните символизират нашите романтични връзки, така че сънят в тази стая може да символизира притесненията за този аспект от действителността.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЧЕЗ не е собственик на шахтата убиец

Енергийното дружество "ЧЕЗ Разпределение" отрича да е собственик на шахтата, при която стана злополуката със загиналото момче в София. От ЧЕЗ заявиха още, че няма техни кабели в шахтата. Информацията е на база на проверката на компанията. Мрежата ниско напрежение на дружеството преминава от другата страна на булеварда, на която […]