Никола Стоянов: Силно се надявам, че в парламента ще проявят разум

NetNews

„Механизми за подпомагане на индустрията и бизнеса в условия на неработещ парламент има, но те са по-ограничени“.

Това каза пред БНТ служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Той подчерта, че работят за подпомагане на българския бизнес и привличане на инвестиции.

„Бюджетът е проблем, ако не се приеме. Силно се надявам, че ще проявят разум в парламента, ще започнат да работят и ще приемат, ние обаче сме готови да работим според ситуацията“, заяви още Стоянов.

Ревизията на националната статистика показва, че реалният ръст на БВП за 2021 година е бил 7.6%, а не 4.2% както беше обявено, а износът на стоки и услуги е бил за над 85 млрд. лева. Статистиката показва, че през втората половина на миналата година растежът е бил много добър.

„Вярвайте винаги на числата. Аз, като икономически министър, няма как да не се радвам на тази ревизирана статистика. Истината за мен е хората да го усетят по джоба си. Статистиката показва, че миналата година третото и четвъртото тримесечие има много сериозно ускоряване, през четвъртото тримесечие над 10% е ръстът“, подчерта икономическият министър.

Той отбеляза, че в първо и второ тримесечие ръстът се забавя, а факторите за това са много. Стоянов не пропусна да подчертае, че този ръст през 2021 година се дължи на добрата работа на колегите му и на странични фактори, един от които е, че числата през 2020 година са били доста ниски заради пандемията.

„Числата са оптимистични, истината е, че ни трябват дълго време такива числа, за да могат и хората да го усетят по джоба си“, обясни министърът на икономиката.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Александър Симов: Нинова направи реформа в партията, която подкрепям и днес

Налага ли се смяна на лидера или БСП след изборния резултат. Темата дискутираха в предаването „Челюсти” по NOVA социалистът Александър Симов и социологът Андрей Райчев. Според Александър Симов разговор в БСП е по-голям от Корнелия Нинова. По думите му настоящият лидер на столетницата е направила реформа с идването си, която […]