Няколко чужденци са пострадали при бомбения атентат в Истанбул

NetNews

Няколко чуждестранни граждани са сред пострадалите при бомбения атентат в Истанбул вчера, съобщава турският в. „Миллиет“.

Общо 81 души бяха ранени при нападението, отнело живота на шестима, сред които две деца на девет и 15 години. Сред пострадалите от взрива е и седеммесечно бебе.

Петима чужденци също са били ранени в нападението, извършено в популярно както сред местните жители, така и сред туристите място в Истанбул – пешеходния булевард „Истиклял“ край централния площад Таксим.

Двама от пострадалите са сирийци, а останалите са руснак, сърбин и мароканец.

Няма информация за пострадали при взрива български граждани, съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Експлозията стана в 16.20 ч. вчера. Властите подозират за нападението Кюрдската работническа партия (ПКК) – групировка, призната за терористична от Турция, ЕС и САЩ. Задържана е предполагаемата извършителка на атентата, както и още над 40 лица.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Проф. Пенов: Рейтинговата система на висшите училища в България е една от най-добрите в света

„Личното ми убеждение е, че рейтинговата система е едно от най-добрите неща, които се случват в последните години. Тя спомага изключително много на учители и кандидат-студенти. Рейтинговата система е от изключителна важност и за факултетите.“ Това заяви на брифинг служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов. Той обяви, […]