Няма да депортират Джокович, в понеделник окончателното решение

NetNews
Няма да депортират Джокович, в понеделник окончателното решение

Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 Новак Джокович няма да бъде депортиран от Австралия до понеделник, когато съдът трябва да вземе окончателно решение по жалбата на сърбина срещу отказаната му виза за влизане в страната.

Вчера деветкратният шампион от Аустрелиън Оупън бе спрян от граничен контрол на летището в Мелбърн и след дълга проверка на документите му бе отказан достъп до страната. Адвокатите на Джокович обжалваха решението и на днешното заседание бе решено, че той няма да бъде депортиран до понеделник, когато съдът трябва да вземе окончателно решение. Организаторите на Откритото първенство на Австралия съобщиха, че трябва да знаят имената на всички участници до вторник.

Към момента Джокович е настанен в хотел за бежанци и мигранти, като неговите адвокати поискаха от съда той да бъде преместен в хотел с тенис корт, където да може да тренира.

Заседанието на съда в Мелбърн в понеделник ще започне в 1:00 часа българско време (10:00 часа местно време).

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бави се газовата връзка с Гърция, кой е виновен?

Управляващи и опозиция си размениха обвинения при изслушването на енергийния министър Александър Николов за забавеното строителство на газовия интерконектор България-Гърция и начисляването на неустойки по договора за изпълнение. Изслушването е по искане на ГЕРБ. Жеко Станков от партията попита как така проектът има 8 месеца закъснение. Въобще нямаше да говорим […]