Обществото има по-високи изисквания, ще се справят ли политиците?

NetNews
Обществото има по-високи изисквания, ще се справят ли политиците?
„Вярвам, че на „новите“ трябва да им се даде някакво време, толеранс от 100 дни, за да могат да се ориентират. Защото те нямат политически опит. За тях встъпването във властта е един немалък шок“, посочи общественикът Давид Леви пред Bulgaria ON AIR.

„Обществото ни има много по-високи изисквания към политическия елит. Последните две години виждаме колко безуспешни опити се направиха за създаване на правителство. Самият факт, че повече от 60% от гласоподавателите не излизат да гласуват, означава, че не припознават нито една политическа сила като изразител на техните интереси“, заяви издателят и писател Иван Гранитски в студиото на „Денят ON AIR“.  

Според него това е заради неспособността на хората, които са на политическата сцена, да изтъкнат първо най-важните проблеми за обществото и да намерят общ език.

Гранитски каза, че през последните 30 години народът ни е доказал, че е много търпелив.

„Ще има обаче някакъв предел на търпението. Мораториумът беше доста грешна и глупава постъпка. По друг начин трябваше да се тръгне това, не с мораториум“, категоричен е той.

И двамата събеседници са на мнение, че „много бомби“ са поставени, които тепърва ще гърмят.

Давид Леви коментира, че няма как новото правителство да не бъде нападано от опозицията. И добави, че все пак е нужен толеранс за малко грешки, които могат да бъдат допуснати и коригирани след това.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жена е починала след тежкия инцидент край Разлог

Снимка: БГНЕС Починала е жената от катастрофата край Разлог днес, предаде БГНЕС. Още по темата 3 яну 2022 17:12 18 Към 14.40 часа на ляв завой 75-годишен мъж от Разлог губи контрол над лек автомобил „Опел Астра“ и навлиза в насрещната лента. Там е ударен от „Ауди“ с пловдивска регистрация. […]