Отърваха българина от „ненужен и огромен“ финансов товар

NetNews

"Край на идеята за паспортизация на всички сгради", написа в социалната мрежа депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров. Става въпрос за многократно ремонтиран нормативен акт, който от 2006 г. се опитва да натрапи на собствениците на апартаменти и къщи срокове, в които да снабдят имотите си с технически досиета.

"Спряхме данък "паспортизиация" на сгради, който щеше да ни струва 3 млрд лева. Представете си 500 лева за технически паспорт на жилище щеше да е огромен и ненужен товар С Петър Славов и Методи Андреев с отворено писмо и категорична позиция първо притиснахме правителството на ГЕРБ за отлагане. След това многократно разговаряхме със служебния министър – Виолета Комитова, която веднага разбра опита хората да бъдат нагло обложени с квази данък. Вчера г-жа Комитова е подписала промените в Наредба 5, с които технически паспорти за частните сградите, построени преди 2006 г. ще се изискват само при конструктивни изменения. Пътят е труден, но ще бъде различно!", пише Димитров.

През пролетта министърът на регионалното развитие Виолета Комитова заяви, че "графиците за паспортизация са безумие" и, че изготвянето на техническо досие за по-старите сгради трябва да е задължително само когато се направи реконструкция или по-сериозен ремонт (такъв случай са блоковете, минали през програмата за "безплатно" саниране, те вече са снабдени със заветния документ).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Митов, ГЕРБ: Ако някой иска да разговаря с нас, ние сме на линия

"Партиите, върху които лежеше отговорността, не успяха да се справят." Това коментира на влизане в парламента Даниел Митов от ГЕРБ. "Ако някой дойде да говори с нас, ние сме отворени да говорим, така действахме и миналия път", допълни той, цитиран от БНТ. "Ако някой иска да разговаря с нас, ние […]