Още два града ще ограничат максималната скорост на 30 км/ч

NetNews

Франция продължава да затяга правилата за движение в избрани големи градове: местните власти в Лион и Бордо също обявиха максимално ограничение на скоростта от 30 километра в час.

Преди това подобно решение беше взето от Нант, Лил, Гренобъл и Париж, където максималната скорост беше 50 км/ч. Длъжностните лица мотивират това си решение чрез подобряване на безопасността, както и намаляване на нивото на вредни емисии и шум в жилищните райони.

В Бордо новите правила ще влязат в сила още на 1 януари 2022 г., а в Лион – на 1 март. Като изключение френските власти обещават да обмислят оставянето на предишното ограничение от 50 километра в час на някои от най-широките улици – в Париж подобни изключения се прилагат за Елисейските полета и магистралата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия раздава апартаменти и автомобили

Награди бяха раздавани след изборите в Русия, съобщи ТАСС. Беше реализирана истинска лотария. Награди получаваха гласувалите дистанционно. Раздадени са 21 апартамента, 100 автомобила и различни бонуси. Идеята е да се привлекат повече гласоподаватели. Лотарията се тегли в рамките на няколко дни. Ясни са получилите половината от апартаментите. Говорителят на руското […]