Пепелянки изпълзяват от различни райони на Стара Загора

NetNews

Пепелянки изпълзяват от различни райони на Стара Загора. Най-често сигнали идват от изплашени старозагорци от квартал „Железник“ и „Аязмото“.

Не е особено приятно да ги срещаме в дома си, но нашият дом е в техния дом. До преди месеци там не е имало нищо, освен дива природа. Сега вече се настаняваме в новопостроената кооперация. На животинката съвсем не ѝ се иска да се среща с нас, но ще ѝ отнеме време да се изсели. Моля, ако ги срещнете, не ги убивайте. Това написа Александър Мечев в призив в социалните мрежи.

Той показа снимки на малка пепелянка, която е уловил преди седмица.

„Това е пети или шести сигнал за последния месец, като е направо рай това. Миналата година само за седмица ми звъняха 4 пъти. Най-често са смоци в домовете на хората. Там са, защото търсят храна – избавят ви от мишките. Безобидни са“, уточнява Мечев.

Той обяснява в поста си във Facebook, че спасява хората от страха им и живота на змиите. Прави го напълно доброволно и безплатно, на собствени разноски и с личния си автомобил.

„Не бих казал в свободното си време, защото бягам от лекции или от работа, но е въпрос на минути да се действа, иначе е късно“, допълва Александър Мечев.

Мъжът припомня, че има обещание от общината и от кмета Живко Тодоров, че ще му помогнат поне с оборудване, защото към момента лови змиите с подръчни материали, както се вижда и от снимките в мрежата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пожаро-тактическо учение се проведе край с. Воденичане в община Стралджа

Вследствие на значителни валежи от дъжд нивото на река Мочурица и притоците ѝ на територията на община Стралджа рязко се повишават. Получено е предупреждение за опасно високи води в района на с. Воденичане - възниква кризисна обстановка. Този бе сценарият на проведеното днес пожаро-тактическо учение от ямболските спасителни служби.