Пернишка област в локдаун

NetNews

Въвеждат допълнителни противоепидемични мерки в Перник. Ограниченията се налагат заради растящата заболеваемост, която достигна ниво от 604 на 100 000 души за последните 14 дни и масовото неспазване на действащите досега мерки.

От 11 до 24 октомври се преустановяват посещенията в дискотеки, бар- клубове, спортни и фитнес зали.

Ресторантите ще работят до 22 часа с 50 процента от капацитета си. Кина, театри, концерти и др. сценични прояви ще могат да се провеждат при 30 процента заетост на помещенията.

Преустановяват се посещенията на музеи и галерии, провеждането на конгресно-конферентни мероприятияи др. обществени мероприятия в присъствена форма, както и групови туристически пътувания с обществен транспорт.

Забранява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия и на масови спортни събития – на закрито и на открито, както и на масови събития от частен характер.

Прекратяват се плановите операции и свижданията в лечебните заведения, а част от учениците преминават към онлайн обучение на ротационен принцип.

От 11 до 15 октомври дистанционно ще се учат 6, 9, 10 и 11 клас, а от 18 до 22 октомври – 7-ми, 8-ми и 12-ти клас.

Началният курс и пети клас ще участ присъствено и през двете седмици. Ротацията не се отнася за случаите, в които има само една паралелка от даден клас.

Детските градини и ясли остават отворени. Езиковите и образователните центрове и занималните ще работят при посещаемост от 6 до 10 души и спазване на дистанция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продават на търг две картини на Пикасо

Две картини на Пабло Пикасо, едната от които повече от 60 години е в частна колекция и не е била предлагана за продажба, ще са сред лотовете на търг на "Кристис" в Ню Йорк през ноември, съобщи АФП. "Клекнала жена в турски костюм (Жаклин)", оценена от аукционната къща на 20-30 […]