Поевтинява бензинът и дизелът в резултат на спад в световен мащаб

NetNews

Поради последните промени в световните цени на петрола, цените на дребно на бензина и дизеловото гориво в Китай ще бъдат намалени от 8 ноември, съобщи Държавната комисия за развитие и реформи (SDRC) на Китайската народна република във вторник, предаде аг. Синхуа.

Цената на тези видове гориво ще намалее съответно със 140 юана (около 19,51 USD) и 135 юана за тон, съобщиха от ведомството.

В съответствие с действащия в страната механизъм на ценообразуване, цените на петролните продукти се коригират в зависимост от промените в световните цени на суровия петрол.

SDRC настоя трите водещи петролни компании в Китай – China National Petroleum Corporation, China Petrochemical Corporation и China National Offshore Oil Corporation и други петролни рафинерии, да организират правилното производство и транспортиране на петролни продукти, за да осигурят стабилността на доставките на пазара.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Една от най-красивите къщи на Русе

„Тази красива слънчева къща е построена през 1892 г. от Стефан Симеонов, известен търговец, банкер и общественик, родом от Габрово, но преселил се в Русе. Една от дъщерите му – Евгения, се омъжва за Атанас Семизов, адвокат по професия, младото семейство заживява в нея и по тази причина хората започнали […]