Политолог: Ако няма уйдурма, това правителство не трябва да минава

NetNews

„Ако няма уйдурма, това правителство не трябва да минава“, заяви пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„Ако съдим по номинираните, прави впечатление, че в енергетиката ще изпълняваме приоритетите на „Газпром“ и Руската федерация. Говори ми за това, че след огромното напрежение, което разтърсваше цялата държава години наред, между президент и ГЕРБ се оказва, че има фигури, които показват стопляне на политическите отношения между Радев и ГЕРБ, в което няма лошо. Най-хубавото нещо е президентът да има нормален диалог с всички политически партии. Но не е нормално да им размахваш юмруци и след това да не си признаваш, че имаш нормален диалог и да водиш някакво съгласие зад кадър“, коментира политологът в интервю за предаването „Хоризонт до обед“.

„Не може по едно и също време да искаш да влизаш в еврозоната и в Шенген и да правиш власт, в която има остатъци и продължаващи нишки с най-сериозния геополитически противник на ЕС – държава, която предизвика геополитическа катастрофа, като нападна Украйна. Не може да правим и двете. Този балкански тарикатлък трябва да спре, България няма да успее с него. Това правителство няма да успее с тарикатлъци“, изказа мнението си Димитър Аврамов.

Запитан дали има шанс кабинет „Габровски“ той отговори:

„Не – ако говорим за публична политика, да – ако има кабинет на олигархията и задкулисна договорка. Защото това е мандатът на партия ГЕРБ с всичките ѝ позитиви и негативи. Защото това, което ни се представя в момента, е политическо риалити шоу. Ние от политически проактивно общество, в което гражданите казват какво искат на партиите, партиите го изпълняват и след това в парламентарната политика ги представляват, се превръщаме в реактивно политическо общество, в което медиите са принудени да работят на 24-часов цикъл, в който се сменят заявките на политиците, вариантите и сценариите просто защото нищо разумно не се предлага“.

Според него няма нищо съдбовно в това, ако този кабинет не мине. Политологът смята, че ГЕРБ е трябвало да поеме политическа отговорност и да излезе с партийна фигура като кандидат за премиер. Този кабинет в момента е рисков, категоричен е Аврамов и обясни:

„Ако той бъде приет, само след 1 месец ако някой от министрите направи нещо, което не се одобрява в политическата централа, тя ще захвърли кабинета и ще каже „Това не е наше правителство“. Не можем да си позволяваме да имаме правителство на никой“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Транспортен хаос във Великобритания

Падналият сняг и поледиците във Великобритания предизвикаха пълен хаос по пътищата, железниците и летищата. Затвориха някои училища. Жълт код е издаден на много места в страната за сняг, поледица и мъгла. През изминалата нощ бяха измерени най-ниските температури за годината – минус 15,6 градуса в Бремар, Шотландия. Пътищата са в […]